Enolog je odborník s komplexní znalostí všech aspektů o víně a jeho výrobě, kromě samotného pěstování a sklizně (tím se zabývá vinohradník). Podrobněji to znamená, že enologie zahrnuje znalost a schopnost využití veškerých analytických rozborů vína, znalost organoleptického hodnocení vína, znalost všech surovin a pomocných látek používaných ve vinařství a znalost organizace výroby vína od zpracování základní suroviny (hroznů) po expedici hotových výrobků.
zobrazit celý článekExpediční likér je cukr rozpuštěný ve víně nebo směsi vín nebo hroznový mošt, někdy i trocha vinného destilátu, který se na konci kvašení přidává do šumivého vína (tzv. dosážování). Množstvím přidaného expedičního likéru dosahujeme určité hodnoty zbytkového cukru, a tím i odpovídajícího stupně sladkosti.
zobrazit celý článekExtra Brut je stupeň sladkosti odpovídající zbytkovému cukru do 6 g/l (extra suché).
zobrazit celý článekExtra dry je stupeň sladkosti odpovídající zbytkovému cukru do 12-17 g/l (suché).
zobrazit celý článekVstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.