Macerace rmutu je vyluhování barviv a tříslovin z rmutu po určitou dobu. Uplatňuje se zejména při výrobě červených a růžových vín, v dnešní době stále častěji i při výrobě bílých vín (mluvíme o tzv. předfermentační maceraci). Při maceraci se ze slupek vyluhují červená barviva a v závilosti na délce macerace potom dávají barvu červeným a růžovým vínům.
zobrazit celý článekMagnum je láhev na šumivé víno o objemu 1,5 litru, tedy dvou standardních lahví. Výborně se hodí pro společnost 6 lidí, kteří mají rádi sekt. Trvrdí se také, že šumivé víno chutná nejlépe pravě z těchto lahví, protože zachovávají příznivý poměr mezi množstvím tekutiny a vzduchu.
zobrazit celý článekMathusalem je láhev na šumivé víno o objemu 6 litrů, tedy 8 standardních lahví.
zobrazit celý článekVstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.