První zásadou při servírování vín je zásada nikdy nespěchat. Obzvláště starší vína nelze konzumovat ihned po nákupu, je lepší je nechat alespoň dva týdny „odpočinout“ od kvality našich cest. Také je potřeba před samotným servírováním vychladit víno na správnou teplotu, případně u červených vín nechat tato vína „prodýchat“ alespoň hodinu před podáváním a to přelitím do karafy.
Druh vína | Doporučená teplota podávání | Doporučená teplota konzumace |
---|---|---|
Šumivá vína | 4-6°C | 7-9°C |
Suchá bílá vína | 5-7°C | 9-11°C |
Sladká bílá vína | 10-12°C | 13-15°C |
Růžová vína | 7-9°C | 11-13°C |
Mladá červená vína | 10-12°C | 14-16°C |
Zralá červená vína | 14-16°C | 16-18°C |
Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.